WordCamp 2015 bude lepší

Úž asi týždeň je verejnosti známy termín konania WordCamp 2015, ktorý sa uskutoční 18.4.2015 a poniektorí sa už určite nevedia dočkať. Skromne môžem vyhlásiť, že patrím medzi nich a teším sa, že WordCamp 2015 bude lepší ako v uplynulom roku 2014.

3 dôvody prečo bude WordCamp 2015 lepší

Nejde o školenie

V minulom roku som bol na podujatie, kde sa stretáva slovenská komunita “wordpressákov” po prvýkrát. Pravdepodobne som zle pochopil cieľ stretnutia a tak som to zhrnul v článku Pre mňa celé zle. Až z komentárov  k článku (je ich tam dosť a vecných) vysvitlo, že ja som nepochopil zámer organizátorov podujatia.

Už prvým impulzom, prečo by to malo byť lepšie, je pochopenie. že nejde o vzdelávací workshop, ale o “míting” vyznávačov WordPressu, stretnutie komunity a výmenu skúsenosti.

Reakcie aj na moje podnety

Teší tiež fakt, že organizátori, na čele ktorých stojí aj Peťo Nemčok, presnejšie popísali na stránkach udalosti, ako sa dostať na WordCamp 2015 – pre takých ako ja, keď som minulý rok blúdil, je to super. Tiež sa na to sťažoval, v komentári k článku, ktorý som uviedol vyššie, aj Pavel Ungr – český SEO guru. Mimochodom, písal som s ním o tom, či príde aj tento rok, tak odpísal, že ak ho niekto pozve tak veľmi rád… 🙂

Menej prednášajúcich, viac priestoru pre diskusiu

Tohto roku by malo na WordCampe vystúpiť menej “spíkrov” a preto by mal byť väčší priestor na diskusiu. Ja som navrhoval práve Pavla Ungra, nakoľko za rok sa toho v oblasti SEO udeje dosť a on je človek, ktorý po roku určite opäť má čo povedať. Určite jeden zo zaujímavých účastníkov bude aj Vladimír Rejholec, ktorý už stihol tiež publikovať článok o podujatí WordCamp 2015 v apríli v Bratislave

Aj preto by som odporúčal, pre “váhavcov”, ktorí sú nerozhodní, aby prišli tento rok na stretnutie komunity WordPress, lebo to bude stať za to. Začiatkom marca spustia chlapci – organizátori prezentáciu, zatiaľ sa však môžete pridať k Facebook udalosti a sledovať aktuálne novinky.

Zdroj foto: http://2015.slovakia.wordcamp.org/

2 comments

    • Ďakujem za koment. Mám skúsenosť z minulého roku, že bežali 2 prednášky paralelne a chcel som byť na obidvoch, čo logicky nebolo možné. Videa sú síce fajn, ale video vám neodpovie na otázky, ktoré sa na prednáške chcete opýtať. A keďže ste tam v danu chvíľu neboli, tak vám ostáva len po Wordcampe kontaktovať prednášajúceho. Sami asi iste viete, že každý má veľa práce, málo času a vracať sa k niečomu, čo odznelo na prednáške, v mailovej komunikácii nie je slasť.

      Páči sa mi

Pridaj komentár